Äppelkärlek

Det här är bloggen för dig som, liksom jag, är i det närmaste besatt av Apples produkter. För mig började det med en Mac från Apple och har sedan kommit att involvera i stort sett alla tekniska prylar. Jag spenderar alldeles för mycket pengar på Apples nyheter, men som tur är så har de ett fint andrahandsvärde. 

Snyggaste techprylarna

Jag arbetar som grafisk designer vilket säkert är en av anledningarna till varför jag älskar Mac så mycket. Det finns ingen PC i världen som kan mäta sig med Mac när det gäller snygghet - och snygghet är viktigt för oss som arbetar med design. 

Denna blogg tänker jag använda för att skriva om Apples nyheter, men även om de "gamla godingarna" vi minns. Du som delar min passion för Apple får gärna bidra med åsikter och känslor i kommentarsfältet.

Ska Apple satsa på face ID för bilar?

Jag letar ju alltid efter nyheter som rör Apple och hittade en artikel från förra månaden på macworld. Där står det att Apple har gjort en patentansökan, som kan betyda att de funderar på att göra bilar säkrare med biometrisk upplåsning. 

Patentet beskriver hur vanliga fjärrupplåsningssystem är en typ av enfaktorsautentisering. Det gör att den helt enkelt litar blint på att den som skickar ”lås upp”-signalen är ägaren utan att kontrollera vem det är som klickar.

Det skulle finnas en lösning på detta genom att använda sig av biometrisk identifiering. Tänk om Apple kan börja tillverka egna bilar, då kan man ju låsa upp via sin Iphone eller Apple Watch.

 

1 Mar 2019