Äppelkärlek

Det här är bloggen för dig som, liksom jag, är i det närmaste besatt av Apples produkter. För mig började det med en Mac från Apple och har sedan kommit att involvera i stort sett alla tekniska prylar. Jag spenderar alldeles för mycket pengar på Apples nyheter, men som tur är så har de ett fint andrahandsvärde. 

Snyggaste techprylarna

Jag arbetar som grafisk designer vilket säkert är en av anledningarna till varför jag älskar Mac så mycket. Det finns ingen PC i världen som kan mäta sig med Mac när det gäller snygghet - och snygghet är viktigt för oss som arbetar med design. 

Denna blogg tänker jag använda för att skriva om Apples nyheter, men även om de "gamla godingarna" vi minns. Du som delar min passion för Apple får gärna bidra med åsikter och känslor i kommentarsfältet.

Kommande Apple-produkter

Det är många nya produkter från Apple på G. I alla fall om man ska tro alla rykten som florerar. Denna lista kan alltså komma att ändras, då den baseras på både fakta och på rykten.

MacBook

Under början av 2023 så väntas det att släppas en hel del nya Macbooks. 

Det gjordes ingen uppdatering av 14 och 16-tums MacBook Pro-modellerna 2022, så de kommer att uppdateras 2023. Designändringar förväntas inte eftersom den senaste designändringen kom 2021, men vi förväntar oss nya Apple-kiselchips.

De uppdaterade MacBook Pro-modellerna förväntas ha ‌M2‌ Pro- och ‌M2‌ Max-chips, uppgraderingar från M1 Pro- och M1 Max-chippen som används i den tidigare generationens modeller. Rykten tyder på att ‌M2‌ Max-chippet kommer att ha upp till en 12-kärnig CPU och upp till en 38-kärnig GPU.

Apple arbetar på en uppdaterad Mac mini, som kommer att ha M2- och M2 Pro-chips. Lite är känt om ‌Mac mini‌, vilket betyder att den förmodligen kommer att få en iterativ uppdatering snarare än en större uppdatering med en ny design.

Mac Pro är den sista i Mac-serien som fortsätter att använda Intel-chips, och Apple förväntas övergå till Apple-kisel 2023. Rykten tyder på att Mac Pro kommer att använda ett M2 Ultra-chip med upp till 24 kärnor CPU, upp till en 76-kärnig GPU och minst 192 GB RAM, möjligen mer.

Mitten av 2023

När juni inträddar så kommer Apples årliga Worldwide Developers Conference att äga rum. På WWDC kommer vi att se introduktionen av iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17 och macOS 14. WWDC är till stor del inriktat på programvara, men med ett nytt AR/VR-headset i horisonten kan Apple introducera headsetet och dess operativsystem, xrOS.

Om Mac Pro inte kommer under våren kan vi se den på WWDC, och det finns också rykten om en 15,5-tums MacBook Air som kommer ut runt juni. Det ryktas att Apples AR/VR-headset ska lanseras redan under våren, men Apple kan hålla på det till WWDC.

AR/VR-headset

Apples AR/VR-headset kommer att kombinera förstärkt och virtuell verklighet och det förväntas kosta runt $3 000. Den kommer att ha 4K mikro-OLED-skärmar, ett bekvämt pannband, ett meshmaterial som går mot ansiktet och avancerade funktioner som irisskanning för autentisering och ansiktsuttrycksdetektering.

Headsetet kommer att köra ett nytt xrOS-operativsystem, och det kommer att fokusera på spel, strömmande videoinnehåll och videokonferenser. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo tror att Apple kan introducera headsetet under våren eller på WWDC.

15,5-tums MacBook Air

Det finns bara en MacBook Air just nu, men Apple arbetar på en större modell som skulle mäta sig på 15,5 tum, vilket skulle vara mellan 14 och 16-tums MacBook Pro-modellerna i storlek. Ryktena om maskinen är begränsade, men den förväntas använda samma allmänna design som M2 MacBook Air, och den kan komma så snart som andra kvartalet 2023.

iPhone 15 och iPhone 15 Pro

iPhone 15 och 15 Pro-modellerna väntas i september, vilket är Apples typiska iPhone-uppdateringsmånad. iPhone 15-modellerna kommer att vara de första med USB-C istället för Lightning, och det kan finnas mindre designförändringar på gång. Vi förväntar oss en 6,1-tums iPhone 15, en 6,7-tums iPhone 15 Plus, en 6,1-tums iPhone 15 Pro och en 6,7-tums iPhone 15 Pro Max, även om "Pro Max" kan få ett nytt "Ultra"-namn ordningen i år.

Pro-modellerna förväntas inkludera ett snabbare A17-chip byggt på en 3-nanometer nod, och den största iPhone kan ha periskoplinsteknik för 6x optisk zoom.

Apple Watch Series 9

Vid sidan av iPhone uppdaterar Apple alltid Apple Watch, och vi väntar Apple Watch Series 9 i september. Det finns ännu inga rykten vad som kommer att inkluderas i Apple Watch Series 9-uppdateringen.

Produkter med okänt releasedatum

AirPods Max – Det har gått två år sedan AirPods Max uppdaterades, så en ny version kan vara på g, även om Bloombergs Mark Gurman säger att inga större AirPods-uppdateringar kommer under 2023. Det har inte förekommit några rykten om en uppdatering, men baserade på tidigare lanseringstidslinjer kommer ‌AirPods Max‌ att vara nästa AirPods att få en uppdatering. Möjliga funktioner inkluderar förbättrad ANC, ett H2-chip och Adaptive Transparency.

iMac – Det kommer en ny version av 24-tums iMac, och den kan få antingen M2- eller M3-chips, beroende på när Apple planerar att lansera den. Vi vet inte exakt tidpunkt än, men det kommer sannolikt att bli sent på året.

iMac Pro – Vid sidan av 24-tums iMac kan Apple introducera en större 27-tumsmodell, som ersätter den nu avvecklade 27-tums iMac. Denna iMac kan släppas sent under 2023, men Apples planer fortsätter att vara oklara.

iPad mini 7 – Det finns en ny iPad mini under utveckling, och den kan lanseras tidigast i slutet av 2023. Apple kan dock skjuta det till 2024.

Det är ännu inte klart om Apple Watch SE och Apple Watch Ultra också kommer att uppdateras 2023.

10 Feb 2023