Äppelkärlek

Det här är bloggen för dig som, liksom jag, är i det närmaste besatt av Apples produkter. För mig började det med en Mac från Apple och har sedan kommit att involvera i stort sett alla tekniska prylar. Jag spenderar alldeles för mycket pengar på Apples nyheter, men som tur är så har de ett fint andrahandsvärde. 

Snyggaste techprylarna

Jag arbetar som grafisk designer vilket säkert är en av anledningarna till varför jag älskar Mac så mycket. Det finns ingen PC i världen som kan mäta sig med Mac när det gäller snygghet - och snygghet är viktigt för oss som arbetar med design. 

Denna blogg tänker jag använda för att skriva om Apples nyheter, men även om de "gamla godingarna" vi minns. Du som delar min passion för Apple får gärna bidra med åsikter och känslor i kommentarsfältet.

Rengöra tangentbordet till MacBook eller MacBook Pro

Om det är så att din Macbook har behov av att göra rent tagentbordet så finns det ett sätt att göra det på. Du märker av att det kan vara dags om det är så att du har tangent som inte svarar eller som känns annorlunda än de andra tangenterna när du trycker på den. Du kan då på enkelt sätt göra rent den med hjälp av tryckluft.

Se till så att du använder det rör som kommer med med tryckluften för att kontrollera luftflödet. Se även till att alltid hålla änden av röret ungefär en centimeter från tangentbordet när du sprayar samt vänd inte på den under tiden du sprayar.

Gör så här:

  • Håll din bärbara Mac-datorn i en 75-gradig vinkel så att den inte är helt vertikal.
  • Använd tryckluft för att spraya på tangentbordet, eller de påverkade tangenterna, i en vänster till höger-rörelse.
  • Rotera din bärbara Mac-datorn åt dess högra sida och spraya tangentbordet igen, från vänster till höger.
  • Upprepa åtgärden men rotera Mac-datorn åt dess vänstra sida den här gången.
7 May 2020